Secundaire kinderloosheid

babyencyclopedie, betekenis van secundaire kinderloosheid

Korte betekenis van de term: Secundaire kinderloosheid

Wanneer er een wens is voor een tweede kindje en deze niet vervuld kan worden door het onvermogen om zwanger te worden, spreek je van secundaire kinderloosheid.

Uitgebreidere informatie over de term: Secundaire kinderloosheid

Secundaire kinderloosheid is een term die wordt gebruikt om het onvermogen van een koppel te beschrijven om een tweede kind te krijgen na al een kind te hebben gehad. Het verwijst naar het specifieke scenario waarin een stel moeite heeft om opnieuw zwanger te worden of een kind te krijgen, ondanks dat ze al eerder met succes een kind hebben gekregen.

Secundaire kinderloosheid kan verschillende oorzaken hebben, waaronder leeftijdgerelateerde vruchtbaarheidsproblemen, medische aandoeningen, hormonale onevenwichtigheden of onbekende factoren.

Het kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen en brengt vaak intense emotionele en psychologische uitdagingen met zich mee, zowel voor individuen als voor de relatie tussen de partners. Het kan gevoelens van verdriet, frustratie, schuld en isolatie veroorzaken.

Stellen die geconfronteerd worden met secundaire kinderloosheid hebben vaak behoefte aan ondersteuning, begrip en begeleiding om deze complexe situatie het hoofd te bieden en alternatieve wegen te verkennen om hun gezin uit te breiden, zoals adoptie of vruchtbaarheidsbehandelingen.

Termen met dezelfde betekenis

  • Geen termen met dezelfde betekenis

Verwante termen

  • tekst

Gerelateerde artikelen

Mis je informatie?

Als je denkt dat er informatie ontbreekt in de bovenstaande tekst en je suggesties hebt voor aanvullingen, nodigen we je uit om dit aan ons te laten weten via het contactformulier. Indien de verstrekte informatie correct is en een waardevolle aanvulling vormt op het artikel, zullen we de tekst graag aanvullen.

Dit artikel sponsoren?

Als dit artikel interessant is voor jouw bedrijf of dienstverlening, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen voor mogelijke sponsoringmogelijkheden. Ben je benieuwd of jouw link binnenkort in dit artikel kan worden opgenomen? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar de Babyencyclopedie

Scroll naar boven