Primipara

babyencyclopedie, betekenis van primipara

Korte betekenis van de term: primipara

Primipara verwijst naar een vrouw die voor de eerste keer baart of een kind heeft gebaard.

Uitgebreidere informatie over de term: primipara

Primipara is een term die gebruikt wordt om vrouwen te beschrijven die voor het eerst een kind baart of gebaard heeft. Het woord is afgeleid van de Latijnse woorden primus, wat ‘eerste’ betekent, en parere, wat ‘baart’ betekent. Primipara hebben over het algemeen minder persoonlijke ervaring met zwangerschap, bevalling en moederschap in vergelijking met multipara (vrouwen die al meerdere kinderen hebben gebaard).

Primipara heeft mogelijk langere bevalling

Een primipara heeft over het algemeen meer tijd nodig om te bevallen dan een multipara. Dit komt omdat het lichaam van een primipara nog niet eerder is blootgesteld aan de krachtige samentrekkingen van de baarmoeder. Daarom kan de bevalling langer duren en kunnen er meer complicaties optreden.

Termen met dezelfde betekenis

  • tekst

Verwante termen

Gerelateerde artikelen

  • link

Disclaimer medische informatie

Dit artikel bevat medische informatie. Bekijk onze disclaimer medische informatie.

Mis je informatie?

Als je denkt dat er informatie ontbreekt in de bovenstaande tekst en je suggesties hebt voor aanvullingen, nodigen we je uit om dit aan ons te laten weten via het contactformulier. Indien de verstrekte informatie correct is en een waardevolle aanvulling vormt op het artikel, zullen we de tekst graag aanvullen.

Dit artikel sponsoren?

Als dit artikel interessant is voor jouw bedrijf of dienstverlening, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen voor mogelijke sponsoringmogelijkheden. Ben je benieuwd of jouw link binnenkort in dit artikel kan worden opgenomen? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar de Babyencyclopedie

Scroll naar boven