Multipara

babyencyclopedie, betekenis van multipara

Korte betekenis van de term: multipara

Multipara is een medische term die verwijst naar een vrouw die voor de tweede keer een kind baart of meerdere kinderen heeft gebaard.

Uitgebreidere informatie over de term: multipara

De term multipara wordt gebruikt om vrouwen te beschrijven die al ten minste twee kinderen hebben gebaard. Multipariteit is in tegenstelling tot primipariteit, wat betekent dat een vrouw voor de eerste keer bevalt. De term multipara is relevant in de obstetrische zorg en kan een rol spelen bij het bepalen van de risico’s tijdens de zwangerschap en de bevalling. Ben je voor de eerste keer zwanger en direct van een tweeling, dan word je geen multipara genoemd. Je gaat voor het eerst bevallen, dus dit valt onder primapara. Multipara zegt ook niets over het aantal zwangerschappen dat de vrouw heeft gehad, miskramen worden niet meegerekend.

Voordelen van een tweede bevalling (of vaker)

Een van de voordelen van een tweede bevalling is dat de moeder waarschijnlijk meer zelfvertrouwen hebt dan bij de eerste bevalling. Als je al eens eerder hebt bevallen, weet je wat je kunt verwachten en ben je beter voorbereid op wat er gaat gebeuren. Dit kan helpen om je angst en nervositeit te verminderen en je te helpen de bevalling beter aan te kunnen.

Een ander voordeel van een tweede bevalling is dat deze waarschijnlijk sneller zal zijn dan de eerste bevalling. Dit komt omdat je lichaam al eerder heeft bevallen en het bekken en de spieren in het bekkengebied al zijn uitgerekt. Hierdoor kan de baby gemakkelijker door het geboortekanaal passeren en kan de bevalling over het algemeen sneller verlopen.

Als je al een kind hebt, heb je waarschijnlijk al een idee van wat je kunt verwachten als het gaat om het krijgen van een baby. Dit kan je helpen om meer flexibel te zijn in je planning en om beter te kunnen omgaan met onverwachte situaties. Je weet bijvoorbeeld hoe je je tijd het beste kunt plannen rond de behoeften van je baby en hoe je je dagelijkse routine kunt aanpassen om tijd te maken voor rust en herstel.

Termen met dezelfde betekenis

  • (nog geen termen beschikbaar)

Verwante termen

Gerelateerde artikelen

  • (nog geen artikel beschikbaar)

Disclaimer medische informatie

Dit artikel bevat medische informatie. Bekijk onze disclaimer medische informatie.

Mis je informatie?

Als je denkt dat er informatie ontbreekt in de bovenstaande tekst en je suggesties hebt voor aanvullingen, nodigen we je uit om dit aan ons te laten weten via het contactformulier. Indien de verstrekte informatie correct is en een waardevolle aanvulling vormt op het artikel, zullen we de tekst graag aanvullen.

Dit artikel sponsoren?

Als dit artikel interessant is voor jouw bedrijf of dienstverlening, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen voor mogelijke sponsoringmogelijkheden. Ben je benieuwd of jouw link binnenkort in dit artikel kan worden opgenomen? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar de Babyencyclopedie

Scroll naar boven