Kinderwagenstalling

babyencyclopedie, betekenis van kinderwagenstalling

Korte betekenis van de term: Kinderwagenstalling

Een kinderwagenstalling is een speciaal daarvoor bestemde ruimte waar ouders of verzorgers hun kinderwagen tijdelijk kunnen achterlaten tijdens een bezoek aan bijvoorbeeld een pretpark, winkelcentrum of andere locatie waar het niet handig is om de kinderwagen mee te nemen.

Uitgebreidere informatie over de term: Kinderwagenstalling

Op plaatsen waar het heel druk kan zijn en er vrij weinig ruimte is om er met een kinderwagen of buggy rond te lopen, is een kinderwagenstalling dé oplossing. Als ouder kun je hier tijdelijk de kinderwagen of buggy stallen. Op deze plekken zie je ook regelmatig bolderkarren geparkeerd staan. Door het plaatsen van één of meerdere kinderwagenstallingen worden veel ongelukken voorkomen doordat andere bezoekers over rondslingerende kinderwagens struikelen.

Kinderwagenstallingen zijn meestal strategisch geplaatst op handige locaties, zoals bij de ingangen, bij attracties, in de buurt van restaurants en winkels, of op andere plekken waar bezoekers vaak stoppen. Ze zijn ontworpen om een veilige opslagruimte te bieden voor kinderwagens, zodat ouders zich kunnen concentreren op het genieten van hun bezoek, zonder de last van het voortdurend duwen of tillen van de kinderwagen.

Bewaakte kinderwagenstalling

In een bewaakte kinderwagenstalling wordt de kinderwagen veilig bewaard en bewaakt, zodat ouders zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid van de kinderwagen en de spullen die erin liggen. Vaak wordt er bij het inleveren van de kinderwagen een nummer of kaartje gegeven, waarmee de eigenaar de kinderwagen later weer kan ophalen. Een kinderwagenstalling kan bijvoorbeeld ook dienen als verhuurpunt voor kinderwagens. Bewaakte kinderwagenstallingen zijn over het algemeen in een overdekte ruimte waardoor de kinderwagen tijdens slecht weer niet nat kan worden.

Onbewaakte kinderwagenstalling

In verschillende pretparken en dierentuinen kun je op speciaal daarvoor aangewezen plekken een kinderwagen of buggy stallen. Handig als je bijvoorbeeld een attractie in wilt of op een terras wilt zitten met het hele gezin. Deze plekken worden aangeduid met een bordje met daarop een icoontje van een kinderwagen. Veel van dit soort plekken zijn onbewaakt. Het plaatsen van de kinderwagen op deze plekken is geheel op eigen risico. Handige tip is om een kettingslot mee te nemen voor de momenten dat je de kinderwagen stalt zodat deze niet door een ander meegenomen kan worden. Deze kinderwagenstallingen kunnen overdekt zijn, maar dit is niet altijd het geval.

Foto’s kinderwagenstalling

Fotocredits: Davy Uittenbogerd, Saskia Elise

Termen met dezelfde betekenis

  • Wandelwagenstalling
  • Buggystalling

Verwante termen

  • Kinderwagen
  • Buggy

Gerelateerde artikelen

  • Nog geen gerelateerde artikelen

Informatie over de foto: Bordje dat kinderwagenstalling aanduidt in Legoland Billund (eigen materiaal)

Mis je informatie?

Als je denkt dat er informatie ontbreekt in de bovenstaande tekst en je suggesties hebt voor aanvullingen, nodigen we je uit om dit aan ons te laten weten via het contactformulier. Indien de verstrekte informatie correct is en een waardevolle aanvulling vormt op het artikel, zullen we de tekst graag aanvullen.

Dit artikel sponsoren?

Als dit artikel interessant is voor jouw bedrijf of dienstverlening, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen voor mogelijke sponsoringmogelijkheden. Ben je benieuwd of jouw link binnenkort in dit artikel kan worden opgenomen? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar de Babyencyclopedie

Scroll naar boven