Geboortebord

babyencyclopedie, betekenis van geboortebord

Korte betekenis van de term: Geboortebord

Een geboortebord is een houten of kunststof bord dat in voortuinen geplaatst wordt als een baby geboren is. Het is een manier om de geboorte aan te kondigen. Wanneer voorbijgangers het bord zien, weten ze dat er kortgeleden een kleintje is geboren.

Uitgebreidere informatie over de term: Geboortebord

Wat staat er op een geboortebord?

Zodra een geboortebord in een tuin wordt geplaatst om de geboorte van een kindje aan te kondigen, dan staat hier bijna altijd de naam van de baby op. Er kan naast de naam ook meer informatie op het bord geplaatst worden zoals de geboortedatum, het gewicht en de lengte van de baby en de namen van de ouders.

Wie zet een geboortebord in de tuin?

Over het algemeen zijn het de ouders van het kindje zelf die een geboortebord in de tuin plaatsen. Vaak ligt het bord al een tijdje in de schuur totdat het feestelijke moment er is om het te kunnen plaatsen. Het zijn niet altijd de ouders zelf die een geboortebord plaatsen, maar dit kan ook gedaan worden door familieleden, vrienden of verenigingen waar de ouders lid van zijn. Het kan zelfs voorkomen dat er meerdere personen op het idee zijn gekomen om een geboortebord te plaatsen als teken van welkom. Dit is de reden dat je soms twee of meer geboorteborden in een tuin kunt aantreffen.

Een geboortebord met een thema

Geboorteborden heb je in allerlei thema’s, van een leuke afbeelding tot een decoratieve tekst. Veel ouders kiezen voor een uitgezaagde karakter zoals Nijntje, Winnie de Pooh of Bobbi. Ook schattige versies van dieren zoals vosjes, beertjes en zebra’s zijn populair. De meest bekende afbeeldingen voor een geboortebord zijn een ooievaar of een grappige baby.

Voorbeelden van een geboortebord

Geboortebord huren, kopen of zelf maken

Met een beetje handigheid met zaag en verf kom je al een heel eind met het maken van een geboortebord. Een zelfgemaakt geboortebord maakt de aankondiging extra persoonlijk. Ben je niet zo handig, heb je weinig tijd om te klussen of wil je het makkelijk houden, dan zijn het huren of kopen van een geboortebord ook een optie. Via diverse websites kun je online je geboortebord ontwerpen of aanpassen waarna het snel geleverd wordt.

Termen met dezelfde betekenis Geboortebord

  • (nog geen termen beschikbaar)

Verwante termen

  • Geboorteposter
  • Geboortevlag
  • Ooievaar
  • Ooievaarsnest

Gerelateerde artikelen

  • (nog geen artikel beschikbaar)

Mis je informatie?

Als je denkt dat er informatie ontbreekt in de bovenstaande tekst en je suggesties hebt voor aanvullingen, nodigen we je uit om dit aan ons te laten weten via het contactformulier. Indien de verstrekte informatie correct is en een waardevolle aanvulling vormt op het artikel, zullen we de tekst graag aanvullen.

Dit artikel sponsoren?

Als dit artikel interessant is voor jouw bedrijf of dienstverlening, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen voor mogelijke sponsoringmogelijkheden. Ben je benieuwd of jouw link binnenkort in dit artikel kan worden opgenomen? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar de Babyencyclopedie

Scroll naar boven