de blije doos

de blije doos, gratis box voor zwangere mama's en baby's

Korte betekenis van de term: de blije doos

De blije doos is een samplepakket voor zwangere vrouwen en hun kindje. Ben je zwanger, dan kun je dit pakket gratis aanvragen. De box wordt samengesteld door het WIJ Special Media.

Uitgebreidere informatie over de term: de blije doos

De blije doos is een vrolijk vormgegeven doos met daarin gratis producten en waardebonnen van verschillende bedrijven die te maken hebben met baby’s, zwangerschap of die de ouders een fijn moment willen toewensen. In ruil voor wat persoonsgegevens krijg een een doos vol producten waar je als moeder ‘blij’ van wordt. Daar komt dan ook de naam van dit gratis pakket vandaan.

Wat zit er in de blije doos?

Het leuke aan de blije doos is dat er allemaal samples in zitten van verschillende merken die te gebruiken zijn voor de baby of moeder. De exacte inhoud van de blije doos kan per maand verschillen. De exacte inhoud is daarom nooit precies te zeggen. Wel kunnen we vermelden dat er een combinatie is van fysieke producten en waardebonnen. Sokjes, een speentje, een flesje en luiers zijn er bijna altijd wel in te vinden. WIJ geeft je een kijkje op de inhoud op hun eigen pagina onder: Wat zit er in de blije doos?

Gratis de blije doos aanvragen

De blije doos is gratis aan te vragen door je aan te melden bij het magazine WIJ. Na aanmelding krijg je een uitnodiging om de doos op te halen bij babyspeciaalzaak Prénatal. Deze uitnodiging krijg je vanaf 13 weken zwangerschap.

Om de blije doos te kunnen ontvangen vul je enkele gegevens in waarmee je op gezette tijden een extra cadeautje toegestuurd krijgt. Je persoonsgegevens worden dus gebruikt door de partners van WIJ om op relevante momenten informatie en promotie te geven.

Wil jij de blije doos graag ontvangen? Klik dan hiernaast op de banner en vraag het gratis pakket aan.

Valentijnsactie Negenmaandenbeurs 2024

de blije doos op negenmaandenbeurs 2024 samenwerking met Easytoys
Afbeelding: Thuisleven.com

De openingsdag van de Negenmaandenbeurs in 2024 viel op 14 februari. Deze dag staat ook wel bekend als Valentijnsdag, de dag van de liefde. Als wijze van extra promotie voor de blije doos werd een samenwerking aangegaan met EasyToys. Vroeg je op deze dag (enkel deze dag en niet op de overige beursdagen) de blije doos aan op de Negenmaandenbeurs, dan kreeg je het pakket mee naar huis met daarbij een extra speeltje. EasyToys gaf de mama’s speciaal voor Valentijnsdag een Vibrerend ei voor een extra binnenpretje.

De blije doos 50 jaar

de blije doos 50 jaar in 2024

De blije doos bestaat als sinds 1974 en werd bedacht door de marketingafdeling van Prénatal. Later werden de activiteiten voor de gratis sampledoos afgesplitst naar het bedrijf WIJ Special Media. De samenwerking met Prénatal bleef bestaan waardoor je nu nog steeds deze box daar kunt ophalen.
In 2024 bestaat de blije doos maar liefst 50 jaar, een flinke mijlpaal. Speciaal voor deze verjaardag heeft de doos een nieuw uiterlijk gekregen met daarop een nieuwe afbeelding van het populaire konijn nijntje.

Uiterlijk de blije doos door de jaren heen

Om de zoveel tijd wordt het uiterlijk van de blije doos aangepakt en krijgt het een nieuw printje. Na eerst jarenlang neutrale prints gebruikt te hebben werd er een samenwerking gestart met Mercis die de auteursrechten van nijntje beheert.

De blije doos gekscherend

De naam ‘de blije doos’ wordt nog wel eens gekscherend gebruikt. Vrouwen maken nog wel eens de grap dat na de bevalling hun ‘doos vast niet blij zal zijn’. De naam van het gratis cadeaupakket wordt daarom regelmatig wat lacherig uitgesproken.

Termen met dezelfde betekenis

  • blije doos, de
  • de blije doos

Verwante termen

  • nog geen verwante termen

Gerelateerde artikelen

Mis je informatie?

Als je denkt dat er informatie ontbreekt in de bovenstaande tekst en je suggesties hebt voor aanvullingen, nodigen we je uit om dit aan ons te laten weten via het contactformulier. Indien de verstrekte informatie correct is en een waardevolle aanvulling vormt op het artikel, zullen we de tekst graag aanvullen.

Terug naar de Babyencyclopedie

Scroll naar boven