Bijdragen aan Babyencyclopedie

Op Babyencyclopedie.nl willen we een naslagwerk maken over alles wat met zwanger worden, zwanger zijn en baby’s te maken heeft. Dit doen we aan de hand van losse woorden in de Babyencyclopedie en door informatieve en inspirerende artikelen te schrijven.

We nodigen jullie uit om deel te nemen aan ons initiatief door mee te schrijven aan artikelen voor onze website. Of je nu een ouder bent die zijn of haar ervaringen wil delen, een expert op het gebied van babyzorg, pedagogiek, gezondheid of voeding, of gewoon iemand met een passie voor baby’s, jouw bijdrage is waardevol!

Hoe kun je meeschrijven op Babyencyclopedie

  • Auteur worden voor artikelen: Of het nu gaat om tips voor het omgaan met slaapproblemen, voedingsadvies, of leuke activiteiten om met je baby te doen, we moedigen een breed scala aan onderwerpen aan. Dit kan eenmalig door middel van een gastartikel of door regelmatig een bijdrage te leveren.
  • Auteur worden voor de babyencyclopedie: Wil je meewerken aan het vullen van de Babyencyclopedie, dan hebben we een complete lijst van woorden klaar staan om aan te pakken. In overleg krijg je één of meerdere woorden om te beschrijven.
  • Expert bijdragen: Ben je een professional op het gebied van zwangerschap, kraamzorg of een ander relevant vakgebied? Deel jouw expertise door informatieve artikelen te schrijven, gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde kennis.
  • Inzenden van nieuwe woorden: Zie jij een woord niet in de Babyencyclopedie staan, geef het ons door. Het kan zijn dat deze al wel staat in onze to-do lijst, maar zo niet, dan vullen we deze lijst graag aan.
  • Insturen van persberichten: In persberichten staat veel informatie over nieuwe producten, diensten en medische informatie. Beschik jij over persberichten die interessant kunnen zijn voor Babyencyclopedie? Stuur ze gerust door.
  • Doorgeven van (spel)foutjes in onze teksten: Ondanks dat wij ons uiterste best doen om artikelen zo accuraat mogelijk en zonder spelfouten te schrijven, willen er nog wel eens foutjes tussendoor slippen. Ontdek je foutjes of fouten in onze teksten, laat het ons weten zodat we deze kunnen aanpassen.

Alle artikelen worden voor plaatsing nagelezen en gecheckt op juistheid. Bij het schrijven mogen alle mogelijke bronnen gebruikt worden, maar moeten teksten geschreven worden in eigen bewoordingen. Gebruikte bronnen moeten worden aangetoond bij de redactie en indien nodig worden deze gelinkt.

Andere manieren om een bijdrage te leveren aan Babyencyclopedie

Hoewel een groot deel van de Babyencyclopedie uit tekst bestaat, zijn er ook andere manieren om een bijdrage te leveren aan Babyencyclopedie.
Dit zijn manieren hoe jij kan helpen om Babyencyclopedie te laten groeien:

  • Aanleveren van beeldmateriaal: Hoewel het internet vol staat met beeldmateriaal, is deze veelal beschermd door copyrights. Op Babyencyclopedie maken we gebruik van stock-afbeeldingen, persfoto’s en eigen materiaal. Wij zijn vooral op zoek naar eigen fotomateriaal om onze artikelen te verduidelijken. Heb jij beeldmateriaal dat wij mogen gebruiken, neem dan contact met ons op. Indien gewenst plaatsen we jouw naam erbij voor de credits.
  • Artikelen delen op social media: Heb je een artikel gezien op Babyencyclopedie dat je interessant vindt of dat aansluit op iemands vraag? Schroom niet om het artikel te delen op je socials of in een antwoord op social media. Met jouw deelactie laat je een groter publiek kennis maken met Babyencyclopedie.
  • Doorgeven van Babybeurzen: Organiseer jij een babybeurs, of ga je een beurs bezoeken die je niet in onze Babybeurs kalender bent tegengekomen? Geef de beurs, datum en locatie door zodat wij de kalender kunnen aanvullen.

Alvast bedankt voor jouw bijdrage

Samen kunnen we Babyencyclopedie laten uitgroeien tot een waardevolle bron van informatie en ondersteuning voor ouders. Wij waarderen elke vorm van hulp. Staat jouw manier van mogelijke bijdrage niet vermeld hierboven, laat ons dan jouw idee weten.

Gebruik ons contactformulier om jouw manier van bijdrage door te geven.

Scroll naar boven