Bellypaint

babyencyclopedie, betekenis van primipara, bellypaint van een kasteel met ridder, zwangere buik met schmink

Korte betekenis van de term: Bellypaint

Bellypaint, ook wel bekend als zwangerschapsbuikverven, is een artistieke uiting onder zwangere vrouwen over de hele wereld. Met behulp van veilige en huidvriendelijke verf worden prachtige ontwerpen rechtstreeks op de buik van de zwangere vrouw aangebracht, wat resulteert in een tijdelijk kunstwerk. Vaak wordt een bellypaint uitgevoerd als onderdeel van een babyshower.

Uitgebreidere informatie over de term: Bellypaint

Bellypaint om de zwangerschap te vieren

Bellypaint heeft een diepgaande betekenis voor zowel de zwangere vrouw als degenen om haar heen. Ten eerste biedt het een intieme en persoonlijke manier om de verbinding tussen moeder en kind tot uiting te brengen. Door middel van het kunstwerk kan de zwangere vrouw haar eigen unieke ervaring en emoties uitdrukken, en een speciale band vormen met het zich ontwikkelende leven binnenin haar. Het is een manier om de kracht en schoonheid van de zwangerschap te vieren en een blijvende herinnering te creëren aan deze bijzondere periode in haar leven.

Bellypaint tijdens een babyshower

Vaak wordt een bellypaint als cadeau gegeven tijdens een babyshower. De organiserende familie en vriendinnen van de zwangere kunnen voor dit feestelijke moment een schminker inhuren die gespecialiseerd is in het maken van bellypaints of ervoor kiezen om de buikschildering als gezamenlijke activiteit uit te voeren.

Afbeeldingen voor een bellypaint

In principe kun je elke afbeelding gebruiken voor een bodypaint, wat dat betreft is het de keuze van de zwangere vrouw wat er op haar buik komt te staan. Vaak worden er karakters gebruikt als nijntje, Me to You-beertjes, Woezel & Pip, Winny the Pooh of cartoon baby’s. Een andere kant van bellypaint is de meer realistische kant waarbij er een ‘kijkje aan de binnenkant’ gegeven wordt met een realistische baby met navelstreng.

Bellypaint zelf doen of door een professional

Voor een bellypaint wordt vaak een professional ingehuurd die tegen betaling elk gewenste afbeelding op de buik schildert. Prijzen voor een bellypaint liggen verschillend en zijn afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en tijdsduur. Vaak hebben professionele schminkers al een heel portfolio met verschillende bellypaints waaruit gekozen kan worden. Een bellypaint kun je echter ook zelf maken. Schaf hiervoor goede schmink aan zoals Superstar die zeker veilig is voor de huid. Door zelf, of samen, een bellypaint te maken op de zwangere buik maak je een nog persoonlijkere buikschildering dan wanneer je het laat doen. Wil je eerst een testronde doen voordat je daadwerkelijk op de zwangere buik aan de slag gaat, dan is oefenen op een Bellypaint oefenbord een aanrader.

Bewegende baby tijdens bellypaint

Een zwangere buik kan soms hindernissen bevatten tijdens het maken van een bellypaint. Zwangerschapsstriemen zorgen voor een wat onregelmatige huid. Het kan zijn dat je de strepen een beetje door de schmink heen ziet komen. Een andere hindernis is de baby zelf. Door de aanrakingen van de buik door kwasten en sponsjes kan de baby actief gaan worden en bewegen. Dit zorgt ervoor dat de buik beweegt tijdens het schminken.

Bewegende buik tijdens het maken van een bellypaint.

Bellypaint als blijvende herinnering

In tegenstelling tot een tatoeage is een bellypaint is vaak geen lang leven beschoren. Soms wordt de bellypaint dezelfde dag al van de buik gewassen en anders wel binnen enkele dagen. Het is echter zonde om niks met de bellypaint verder te doen. Dit zijn enkele tips die je met een bellypaint kunt uitvoeren nadat deze gemaakt is:
* Combineren met een fotoshoot
* Gebruiken als afbeelding op een geboortekaartje

Bellypaint schoonmaken

Een buik vol schmink is makkelijk schoon te maken zodra je schmink op waterbasis hebt gebruikt. Vetschmink is voor een bellypaint niet aan te raden. Voor het schoonmaken sop je de buik eerst goed in met zeep of douchegel om het daarna met lauwwarm water af te spoelen. Tijdens het schoonmaken kun je ook gebruik maken van babydoekjes. Het kan zijn dat sommige kleuren niet in één wasbeurt verwijderd zijn. Was de buik dan nogmaals zoals beschreven. Eventuele lichte restanten slijten in de dagen erna vanzelf weg.

Termen met dezelfde betekenis

  • Buikschildering
  • Zwangerschapsbuikverven

Verwante termen

  • Babyshower

Gerelateerde artikelen

Mis je informatie?

Als je denkt dat er informatie ontbreekt in de bovenstaande tekst en je suggesties hebt voor aanvullingen, nodigen we je uit om dit aan ons te laten weten via het contactformulier. Indien de verstrekte informatie correct is en een waardevolle aanvulling vormt op het artikel, zullen we de tekst graag aanvullen.

Dit artikel sponsoren?

Als dit artikel interessant is voor jouw bedrijf of dienstverlening, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen voor mogelijke sponsoringmogelijkheden. Ben je benieuwd of jouw link binnenkort in dit artikel kan worden opgenomen? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar de Babyencyclopedie

Scroll naar boven