Babyshower

babyencyclopedie, betekenis van babyshower

Korte betekenis van de term: Babyshower

Een babyshower is een verrassingsfeestje dat georganiseerd wordt voor een zwangere moeder vóór dat de baby geboren is. Tijdens dit feestje is de zwangere mom te be het middelpunt van de belangstelling. Bij een babyshower worden cadeaus gegeven die veelal van praktisch nut zijn in de voorbereiding op de geboorte van de baby. Tijdens een babyshower worden vaak spelletjes gespeeld en verhalen over zwangerschappen en bevallingen uitgewisseld.

Uitgebreidere informatie over de term: Babyshower

Wanneer wordt een babyshower gehouden?

Een babyshower wordt, in tegenstelling tot een kraamfeest, gehouden voordat de baby geboren is. Het is dan ook de bedoeling dat de moeder en dus niet de baby, in de centrale belangstelling staat. De beste tijd om een babyshower te organiseren ligt tussen de 6e en 8e maand van de zwangerschap. Rond deze tijd is de zwangere buik duidelijk te zien en kan de mama er flink mee pronken. Extra handig is dat de moeder in deze periode van haar zwangerschap vaak de meeste energie heeft en daardoor ten volle kan genieten van haar verrassingsfeest. Organiseer je de babyshower later, dan is de moeder vaak minder mobiel en begint ze steeds meer last te krijgen van allerlei zwangerschapskwaaltjes.

Wie organiseert een babyshower?

Een babyshower is een verrassingsfeest en dat betekent dat het in ieder geval niet de aanstaande moeder is die het feest organiseert. Daar zijn natuurlijk uitzonderingen op doordat niet elke vrouw verrassingen even leuk vindt of het moeilijk vindt om de regie uit handen te geven. Een babyshower wordt over het algemeen georganiseerd door een vrouwelijk familielid zoals de moeder van de zwangere of een zus. Vaak zijn het ook de beste vriendinnen die de stoute schoenen aantrekken om iets leuks te organiseren.

Meer babyshowers voor één baby?

Het kan voorkomen dat een aanstaande moeder niet één maar meerdere babyshowers georganiseerd krijgt. Familie en vriendinnen organiseren vaak samen iets, maar het kan voorkomen dat collega’s op het werk of teamgenoten van een sportclub een eigen babyshower organiseren.

Nuttige cadeaus bij een babyshower

Een babyshower heeft ook een praktische betekenis. Het is een gelegenheid waarop cadeaus worden gegeven die van nut zijn voor de aanstaande ouders en de komende baby. Van luiers in schitterende luiertaarten tot babykleding en kinderwagens, deze geschenken dragen bij aan de voorbereidingen voor de komst van de baby en verlichten de financiële lasten die gepaard gaan met het ouderschap. Het is een gebaar van ondersteuning en praktische hulp, waardoor de aanstaande ouders zich met een gerust hart kunnen richten op het verwelkomen van hun kindje.

Vader bij een babyshower?

Babyshowers worden vaak georganiseerd door vriendinnen en vrouwelijke familieleden van de zwangere vrouw. Mannen zijn over het algemeen niet gewenst bij deze gezellige bijeenkomsten. Ongegeneerd kunnen de vrouwen elkaar dan verhalen vertellen over hun ervaringen met zwangerschap en vooral ook de bevalling. Toch zijn er ook babyshowers waarbij zowel vader als moeder aanwezig zijn en ook mannelijke gasten. Deze manier van het houden van een babyshower wordt ook wel een ‘gemengde babyshower’ genoemd. De vader kan ook zijn eigen babyshower hebben samen met zijn mannelijke familieleden en vrienden. Een babyshower die voor een man wordt georganiseerd wordt ook wel een dadchelor party genoemd. De cadeaus en spelletjes/activiteiten die op een dadchelor party worden gegeven en gedaan, verschillen van die van de vrouwelijke babyshower.

Termen met dezelfde betekenis

  • Nog geen woorden met dezelfde betekenis

Verwante termen

Gerelateerde artikelen

Mis je informatie?

Als je denkt dat er informatie ontbreekt in de bovenstaande tekst en je suggesties hebt voor aanvullingen, nodigen we je uit om dit aan ons te laten weten via het contactformulier. Indien de verstrekte informatie correct is en een waardevolle aanvulling vormt op het artikel, zullen we de tekst graag aanvullen.

Dit artikel sponsoren?

Als dit artikel interessant is voor jouw bedrijf of dienstverlening, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen voor mogelijke sponsoringmogelijkheden. Ben je benieuwd of jouw link binnenkort in dit artikel kan worden opgenomen? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar de Babyencyclopedie

Scroll naar boven