AROM

babyencyclopedie, betekenis van AROM, Artificial Rupture of Membranes, vliezen breken, zwanger, geboorte

Korte betekenis van de term:

AROM staat in de medische wereld ook bekend als Artificial Rupture of Membranes, oftewel kunstmatige breuk van de vliezen. Dit is een medische ingreep die kan worden toegepast tijdens de bevalling om de vliezen, die het vruchtwater omhullen, kunstmatig te breken.

Uitgebreidere informatie over de term:

Tijdens een bevalling kan de arts of verloskundige ervoor kiezen om AROM toe te passen om de bevalling te versnellen of te vergemakkelijken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer de weeën al enige tijd aanwezig zijn, maar de bevalling niet op gang lijkt te komen. Door de vliezen te breken, wordt het vruchtwater vrijgegeven, waardoor de druk op de baarmoederhals toeneemt en de bevalling kan versnellen.

Het breken van de vliezen kan ook nodig zijn wanneer er te weinig vruchtwater aanwezig is, de baby in nood verkeert, of wanneer de moeder een infectie heeft die de baby kan bedreigen. In deze gevallen kan AROM de risico’s verminderen en de bevalling veiliger maken voor zowel de moeder als de baby.

Hoewel AROM over het algemeen als een veilige procedure wordt beschouwd, zijn er enkele risico’s verbonden aan de ingreep, zoals infectie of een verhoogd risico op navelstrengprolaps. Het is daarom belangrijk dat de ingreep alleen wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde medische professional die de risico’s en voordelen van AROM zorgvuldig heeft afgewogen.

Termen met dezelfde betekenis

  • (nog geen termen beschikbaar)

Verwante termen

  • SROM

Gerelateerde artikelen

Disclaimer medische informatie

Dit artikel bevat medische informatie. Bekijk onze disclaimer medische informatie.

Mis je informatie?

Als je denkt dat er informatie ontbreekt in de bovenstaande tekst en je suggesties hebt voor aanvullingen, nodigen we je uit om dit aan ons te laten weten via het contactformulier. Indien de verstrekte informatie correct is en een waardevolle aanvulling vormt op het artikel, zullen we de tekst graag aanvullen.

Dit artikel sponsoren?

Als dit artikel interessant is voor jouw bedrijf of dienstverlening, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen voor mogelijke sponsoringmogelijkheden. Ben je benieuwd of jouw link binnenkort in dit artikel kan worden opgenomen? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar de Babyencyclopedie

Scroll naar boven